بسیاری از نمادهای بورسی از ارزش ذاتی خود دور شدند/ خطر تعطیلی شرکت‌های سیمانی

ایمان خاکپزان گفت: در حال حاضر فلزات اساسی، ۲۰ درصد بالاتر از قیمت پایه در حال معامله‌اند و با رشد قیمتی کامودیتی ها در بازار جهانی، امید است بسیاری از فلزات اساسی مانند فملی، فولاد، فخوز، ارفع، کاوه به رشد و ارزش ذاتی خود برسند.

به گزارش صدای بورس، ایمان خاکپزان؛ کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان مطلب بالا به خبرنگار صدای بورس گفت: بازار از اوایل سال ۹۹ رشد قابل توجهی را تجربه و اواسط مرداد ماه اصلاحش را آغاز کرد در روند صعودی بسیاری از نمادهای بازار سرمایه از ارزش ذاتی و بنیادی  خود دور شدند اما از آبان ماه اصلاح بازار سرمایه آغاز شد و قیمت ها افزایش یافتند و شاخص از محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد تا محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد تغییر داشت و ارزش معاملات در محدوده بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان بود که می توانیم به ادامه‌دار بودن این روند در آینده امیدوار باشیم. البته عوامل منفی مانند رفتار ناصحیح بازارگردانان و رفتار حقوقی‌های بازار سرمایه باعث عرضه های بسیار زیادی در نمادهای شاخص ساز شده و سرمایه گذاران حقیقی را با شک و تردید در این نمادها همراه کرد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اگر بخواهیم بازار را با عوامل بنیادی و با توجه به قیمت هایی که در بورس کالا در حال معامله است، تحلیل کنیم، گفت: بسیاری از نمادهای فولادی و پتروشیمی از ارزش ذاتی خود دور هستند، اما تردید سرمایه گذاران با توجه به  عواملی مانند بودجه ۱۴۰۰، نرخ دلار و رفتار بازارگردانان و آینده سیاسی کشور که در حال حاضر با ریسک های سیاسی و منطقه ای درگیر است، باعث بیشتر شدن این تردید می شود.

خاکپزان ادامه داد: در حال حاضر فلزات اساسی، ۲۰ درصد بالاتر از قیمت پایه در حال معامله‌اند و با رشد قیمتی کامودیتی ها در بازار جهانی، امید است بسیاری از فلزات اساسی مانند فملی، فولاد، فخوز، ارفع، کاوه به رشد و به ارزش ذاتی خود برسند.

این فعال بازارسرمایه در بخش دیگری از سخنان خود به تحلیل  گروه پتروشیمی هم پرداخت و افزود: محصولات پتروشیمی مانند اوره و متانول در بازارهای جهانی از سقف خود فاصله گرفته‌اند که می توانیم به متانول ۳۰۰ دلار و اوره‌ای که از ۷۰۰ به ۱۱۰۰ دلار رسید، اشاره کنیم، اوره سازهایی مانند «شغدیر»  از این نمونه اند که سودآوری این شرکت در ۶ یا ۹ ماهه با رشد همراه بوده است.

نگاهی به  روند شاخص دیگر موضوعی بود که خاکپزان به آن پرداخت و با اشاره به اینکه شاخص از کف یک میلیون به محدوه یک و ۵۰۰ رسید و دراین محدوده، در حال تلاش برای رد کردن این مقاومت است، گفت:‌ با نگاهی تکنیکالی و لحاظ محدوده حمایتی، اگر شاخص را یک میلیون و ۳۶۰ هزار واحد تا یک میلون و ۳۸۰ هزار واحد در نظر بگیریم قیمت بسیاری از سهم ها با این محدوده شاخص همخوانی دارد. اما در صورتی که قیمت دلار و قیمت های جهانی کاهش پیدا نکند، نباید افت زیادی در شاخص کل داشته باشیم به عبارتی تردید سرمایه گذاران در نمادهای شاخص ساز کمتر می شود و در نمادهای شاخص ساز، سرمایه گذاری خواهند کرد.

این فعال بازار سرمایه با اشاره به مذاکرات انجمن کارفرمایان درباره افزایش قیمت سیمان گفت: انجمن کارفرمایان سیمان در تلاش برای افزایش نرخ محصولات سیمانی هستند چراکه سیمان در خارج از ایران با قیمت ۱۰۰ دلار اما در افغانستان تا  ۱۹ دلار در حال معامله است که با قیمت جهانی فاصله چشمگیری دارد.انجمن کارفرمایان سیمان در تلاش است تا این فاصله قیمتی بین بازار خارجی و بازار داخلی را کم کند اما در صورتی که این افزایش نرخ صورت نگیرد، بسیاری از شرکت های سیمانی تعطیل می شوند.

 فاطمه حیدرپور

کد خبر 425190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =